hroznetajne: Jasná zpráva, hážu to sem!
Nepečený jogurtový cheese cake
- 200 g máslových sušenek (Bebe)
- 75 g másla
- 5 plátků želatiny
- Hrst borůvek
- 100 g cukru
- 400 ml smetany
- 500 g řeckého jogurtu
Do formy o průměru 23 cm dáme na dno potravinářskou folii.
Sušenky rozdrobíme v míse a spojíme s měkkým máslem do hmoty, napěchujeme na dno formy, dáme do lednice na 30 minut.
Namočíme želatinové plátky do ledové vody na 5 minut. Na nízkém plameni svaříme ovoce s cukrem. Vyždímáme želatinu a vmícháme do horké ovocné směsy (už nevaříme). Mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
V míse smícháme smetanu, jogurt a ovocnou směs. Nalijeme na dno vychlazeného korpusu a necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.