Komentář, na který odpovídáte

14. 11. 2020 - 10:44
 

hroznetajne: No hodně, hele... Spotřeba mouky v naší domácnosti nikdy nebyla větší .

Kvašená zelenina je nejvíc primitivní věc - na kilo najemno nakrouhané zeleniny (minimálně polovinu dávám zelí, zbytek třeba mrkev a květák nebo řepa apod., ale kvasit můžeš cokoliv včetně rajčat) dám 10 g soli, promačkám v ruce, aby vyjela šťáva a dám do kvašáčku. Pokud nemáš, napěchuj to pořááádně do velké zavařovačky a nahoru to zatěžkej, aby nad zeleninou byl sloupec šťávy. To je všechno, za pár dní máš nakvašeno, šoupneš do lednice a můžeš jíst .
Klíčení je primitivní - koupíš semínka (třeba nakličovací směs od Sonnentoru, ale klidně jdou i mungo fazolky nebo čočka) a udržuješ je ve vlhku. Ne ve vodě, ale ve vlhku. Můžeš si koupit nakličovací misku nebo sklenici, ale nemusíš. Za 3 dny je můžeš většinou sníst a v lednici taky vydrží dlouho jako ta kvašená zelenina .
Je to bomba pro střeva, oboje pěkně nakrmí střevní mikroflóru, že se bude tetelit a hrát na flétnu radostí, to mi věř .

Vaše odpověď

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Zase osobnějš