hroznetajne: No hodně, hele... Spotřeba mouky v naší domácnosti nikdy nebyla větší .
Kvašená zelenina je nejvíc primitivní věc - na kilo najemno nakrouhané zeleniny (minimálně polovinu dávám zelí, zbytek třeba mrkev a květák nebo řepa apod., ale kvasit můžeš cokoliv včetně rajčat) dám 10 g soli, promačkám v ruce, aby vyjela šťáva a dám do kvašáčku. Pokud nemáš, napěchuj to pořááádně do velké zavařovačky a nahoru to zatěžkej, aby nad zeleninou byl sloupec šťávy. To je všechno, za pár dní máš nakvašeno, šoupneš do lednice a můžeš jíst .
Klíčení je primitivní - koupíš semínka (třeba nakličovací směs od Sonnentoru, ale klidně jdou i mungo fazolky nebo čočka) a udržuješ je ve vlhku. Ne ve vodě, ale ve vlhku. Můžeš si koupit nakličovací misku nebo sklenici, ale nemusíš. Za 3 dny je můžeš většinou sníst a v lednici taky vydrží dlouho jako ta kvašená zelenina .
Je to bomba pro střeva, oboje pěkně nakrmí střevní mikroflóru, že se bude tetelit a hrát na flétnu radostí, to mi věř .