atraktivnistrasilka: Na kimči je třeba vlastně jen čínský zelí, ředkev (taková ta bílá, nemusí být žádná speciální asijská), zázvor a česnek, já tam dala i jarní cibulku a jedno přebytečné jablíčko. Rýžová mouka se sežene ve zdravé výživě, sojovka asi všude, sůl se může použít jakákoli, takže zbývá jen chilli prášek nebo vločky. To jsme objednali z korejského shopu. Dělala jsem kimči tady podle týpka: https://youtu.be/iiNl0Jv6xTw?t=817 Jenom pozor, on tam dává na můj vkus hodně vody. Musí z toho základu vzejít hutnější pasta. On má chilli prášek, takže to šlo. Já měla vločky, takže jsem to měla vodové. Chce to jít trochu po citu, i když poprvé je to těžké.
Případně slýchám, že se lidi řídí tímto: https://www.youtube.com/watch?v=0sX_wDCbeuU Ale to jsem nezkoušela, i když se na ten její způsob chystám (bez mořských potvor).
A je dobrý si na to koupit kuchyňské rukavice, já na to používala klasické zdravotnické z latexu. Když mícháš chilli pastu se zeleninou, může to štípat a různě dráždit. Já mám ekzém na dlaních, takže dost intenzvině pociťuji každý dráždivý faktor.
Zpětně jsem četla předchozí komentáře, a právě jsem si říkala, že mi ten tvůj popis podezřele připomíná moji pražskou díru. Někdy mi třeba pošli nápovědu, ať vím, kde si mám dávat pozor.
Teď jenom přemejšlim, kde je tady v blízkém dojezdu nějaká dobrá super škola, já totiž o žádné nevím.