wien n: My s kamoskou taky peceme kvaskovy chleba a obcas je z toho taky spis placka, podle toho jak se kvasek zrovna vyspi asi. Ale stejne je vybornej, at uz placatej nebo jakejkoliv! :D
hroznetajne: Taky jsem už četla, že umí být kvásci náladoví :D, sakra sakra. Ale vždycky se to sní, pravda :D.
mow: To je tak krásnej článek, jako existuje třeba zážitková gastronomie, tak podobným zážitkem je čtení tvých food článků. A navíc je neuvěřitelně vtipnej. Někdo by to měl zfilmovat, mohlo by se to jmenovat Chlebí příběh*smich* Jsem bytostně přesvědčený, že i totální nepečivec musí po přečtení tvého článku radostně vyskočit a jít si jednoho mezulána uklohnit (udělat). Mimochodem, výraz mezulán u nás používáme jako označení pro zlobivé dítě (rošťáka). Upřímně, Tajná, myslím si, že tímhle článkem rozpoutáš na Píše.cz chlebové šílenství. Jasně, všechno, o čem píšeš se dalo najít, ale někdo musí v těch lidech ten zájem podnítit a tvůj článek je prostě tak krásně smyslnej, radostnej, vášnivej. Jako obrovský dobrodružství, jako Hobit: Dlouhá cesta. Ale seš frajerka neskutečná*palec*
---
mow.pise.cz
hroznetajne: Haha, díky moc, zlato, za podporu :D. Ale nevím, jestli chci někoho nadchnout pro pečení, aby mě pak taky dotyčný neproklínal :D. Myslím, že mám takovou vlnu začátečnického štěstí, bojím se, že jakmile začnu experimentovat, začnou mi z trouby lézt zase jen přejetá zvířata :D. Ale samozřejmě kdo by měl zájem o mladého Kváska, ráda předám část svých kultur :D. Myslím, že podobnou cestu zažíval každý, kdo začal s vášní péct, takže nic neobvyklého to zase nebude. Film by tě nudil, věř mi :D. Bylo by tam pro muže málo... Akce :D.
damn-girl: Opět super článek! :-D Od jara jsem také pekla chleba. Neměla jsem tedy vlastní, ale kus darovaného, ale šel z něj krásný chleba hned poprvé. Pernerka se mi na pečení několikrát také ukázala jako nejlepší volba. Během léta, kdy v bytě bylo kolem 30 stupňů a já odmítala v tomhle vedru ještě roztápět troubu mi kvásek umřel. Vím, že ho seženu u nás v blízké restauraci, kde si také pečou chleba vlastní, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Včera mi drahý přivezl od známých domací chleba s poměrem dýně a dýňových semínek, řekla bych že pšeničný, a také naprosto výborný. Jen osobně jsem tedy nikdy nepekla v hrnci, ale na rozápáleném pekáči. Známí používají na pečení do trouby roztopený kámen :-).
hroznetajne: Umřel?! Pokud na něm nebyla plíseň, tak mrtvej určitě nebyl! Taky jsem jednou vyhodila darovaný kvásek, protože nahoře už bylo značné množství vody a smrděl, ale teď zpětně jsem zjistila, že zachráníš kvásek vždy, pokud na něm není plíseň :-).
Dýňový musí být famózní! Taky mám v plánu zkoušet různé varianty, ale něco mi říká, abych se ještě držela při zemi a nevyváděla :D. Já jsme měla vánoce i z přidaných ořechů...
Pokud klapne sraz, můžu klidně donést kousek svého mladíka, pokud by byl zájem :-).
myfantasyworld: Teda jsi dobrá a obdivuji tě, že ses pustila do dělání vlastního kvásku a pečení chleba. Vypadá nádherně a je super, že chutnal. *palec* Přeju ti, aby se ti dařilo a zvládla jsi i ty náročnější recepty, věřím, že to dáš. :)
adil: Julie,tak barvitě vylíčené !! Úplná alchymie, s láskou a touhou po zdárném výsledku prováděná, to zasluhuje můj velký obdiv *palec* Domácí chléb jsem nikdy neupekla,ale občas ho ochutnám v různých variantách, mám totiž hrozně šikovnou snachu, která ho umí upéct, a peče ho ráda*srdce*
---
adil.pise.cz
hroznetajne: Děkuji, Liduško, za podporu :-). Přesně takhle to prožívám, což může někomu u " obyčejného chlebu" přijít přehnané, ale jsou to prostě emoce :D. MOUKA A VODA. Emoce! :D
boudicca: Paráda! *slunce* Chleba jsem ještě doma péct nezkoušela, ale taky se na to chystám ...no už dlouho. Vlastní kvásek, to je pořádná výzva. Tys ji zvládla skvěle.
tlapka: Vzpomněla jsem si, jak jsem na gymplu těsně před laborkami rozbila svou sklenici s řádně uleženým senným nálevem do laborek. Tam to teda na demokratickou stranu nevypadalo. :-D
Co říct, abych se neopakovala. Jsi prostě úžasná, já bych se na to vysrala, jen co bych si přečetla instrukce, jak na to. :D
Makronky, chleba z kvásku, co ještě může přijít...? *nevi* :-D