Článek Zase osobnějš

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Zase osobnějš

17. 10. 2020 - 16:45

adil: Juli,nepřestáváš mě bavit, ve všem co děláš ti moc fandím

---
adil.pise.cz

18. 10. 2020 - 09:53

hroznetajne: Mockrát děkuju ! Díky, že se ke mně vracíš .

---
hroznetajne.pise.cz

17. 10. 2020 - 18:37

myfantasyworld: Ten chleba vypadá skvěle. A obdivuji tě, že děláš další a různé. Určitě se zase pochlub.

A s tou školou no já jak to slyším všude kolem, tak jsem ráda, že u nás máme dáno, že se musí jet online přes teams podle rozvrhu. Tím odpadá nějaké hledání, kde co a kdy je.
Tak moc ti přeji, ať tu školu zvládneš i touto formou. Je to prostě celkově takové na nic teď, chápu, že tě to nebaví.
Já doteď nebyla schopna do školy si připravit nic a to už je říjen, také si říkám, že bych se měla dokopat k tomu, udělat si poznámky, začít se učit a nejsem toho schopná, radši si vezmu knihu do ruky.

---
myfantasyworld.pise.cz

18. 10. 2020 - 09:55

hroznetajne: U nás jsou taky pokusy udělat to jen na jedné platformě, jenomže je těžké nařídit to takové mase lidí, protože vždycky bude někdo, kdo si to bude chtít dělat po svém a celý systém tak zbourá .
Já jsem nucená do školy furt něco odevzdávat, takže kdybych se na to vyloženě vykašlala, asi by to úplně nešlo ... Tak přeji mnoho motivace do domácího učení, vím, že je to děsně těžkýýýý .

---
hroznetajne.pise.cz

18. 10. 2020 - 15:50

mow: To je tak pozitivní článek, já si z toho teda beru spíš to pozitivní. Pokud jde o tvé marodění u mě, snad se to někdy povede. Pokud nebudeš mít žloutenku, tyfus, kurděje, úplavici, salmonelózu, angínu s horečkama, zápal plic, chci, abys marodila u mě. To, že jsem tě nakonec pustil domů, nebylo proto, že bych se bál nákazy, ale měl jsem strach, že se ti objeví teplota. S bolestí krku, rýmoou, tenisovým loktem, mírným kašlem můžeš marodit u mě. Dám ti k dispozici obě postele, druhý den už budeš z nich skákat vesele (Paraleny a Septoforty máme taky), takže no fear

S tou online výukou je to na prd, čekal bych, že vyučující budou všechny ty služby ovládat (dobře, dělám si prdel, ne všechny), ale u lidí ověnčených mnoha tituly mi přijde komické, že tyhle služby neovládají. Chápu, že dokud nebyla distanční výuka, nebyl důvod se o Google Meets nebo Microsoft Teams. Kdežto vy, studenti, musíme umět se vším (jezdit s ještěrkou, vyšívat, kopat příkopy, ovládat různé komunikační služby).

Jinak kérka je moc krásná, kérkařka odvedla dobrou práci a tvé bake and cooking schopnosti mi berou dechovou dostatečnost

---
mow.pise.cz

18. 10. 2020 - 17:58

mow: *...nebyl důvod se o Google Meets nebo Microsoft Teams ZAJÍMAT!

---
mow.pise.cz

14. 11. 2020 - 10:38

hroznetajne: To je hrůza, člověk už si svobodně nemůže ani vybrat, KDE bude marodit...

DĚK, baby .

---
hroznetajne.pise.cz

18. 10. 2020 - 17:07

damn-girl: Ty jsi se rozkváskovatěla . S chlebem z rozkvasu jsem začínala. Aktuálně nepeču, ale to jsem říkala, myslím v minulém komentáři . Máš ale pravdu, že je blbé období, také to poněkud špatně snáším, ač bych se měla radovat z x různých věcí, co se mi aktuálně dějí, nějak me furt ale v té radosti brzdí ta celková atmosféra. Na kvašení zeleniny a klíčení klíčků jsem také koukala, ale tak nějak nevím, odkud začít a s čím :-/.

---
damn-girl.pise.cz

14. 11. 2020 - 10:44

hroznetajne: No hodně, hele... Spotřeba mouky v naší domácnosti nikdy nebyla větší .

Kvašená zelenina je nejvíc primitivní věc - na kilo najemno nakrouhané zeleniny (minimálně polovinu dávám zelí, zbytek třeba mrkev a květák nebo řepa apod., ale kvasit můžeš cokoliv včetně rajčat) dám 10 g soli, promačkám v ruce, aby vyjela šťáva a dám do kvašáčku. Pokud nemáš, napěchuj to pořááádně do velké zavařovačky a nahoru to zatěžkej, aby nad zeleninou byl sloupec šťávy. To je všechno, za pár dní máš nakvašeno, šoupneš do lednice a můžeš jíst .
Klíčení je primitivní - koupíš semínka (třeba nakličovací směs od Sonnentoru, ale klidně jdou i mungo fazolky nebo čočka) a udržuješ je ve vlhku. Ne ve vodě, ale ve vlhku. Můžeš si koupit nakličovací misku nebo sklenici, ale nemusíš. Za 3 dny je můžeš většinou sníst a v lednici taky vydrží dlouho jako ta kvašená zelenina .
Je to bomba pro střeva, oboje pěkně nakrmí střevní mikroflóru, že se bude tetelit a hrát na flétnu radostí, to mi věř .

---
hroznetajne.pise.cz

18. 10. 2020 - 20:51

lvice: Remosku a tetování chci taky. Dík za připomenutí
Mimochodem, má smysl si pořizovat remosku, když mám normální troubu???

---
lvice.pise.cz

21. 10. 2020 - 12:02

boudicca: Nemá. Co mám troubu, použila jsem ji jednou a pak ji po pár letech poslala dál. Ale když není normální trouba, tak je to záchrana - dá se v ní upéct cokoliv, dokonce i buchty.

14. 11. 2020 - 10:48

hroznetajne: No, abych byla upřímná - asi nemá . Kupují si ji většinu lidi, co mají malé bytečky bez trouby nebo ti, co chtějí péct na chalupě a v polních podmínkách. Ale já si nechci úplně vždycky žhavit celou troubu na malý chlebík, remoska to za mě vyřeží za 40 minut. Nemusíš zapařovat, nemusíš rosit, nemusíš řešit stupně. Chleba je z ní stabilně dobrý a ona se o to postará sama. Líbí se mi na ní ta jednoduchost. Ale velký chleba do ní nedám, max 750 g. Když chci větší pecen kolem kila, už by mi ho nepropekla. Velká remoska ovšem ano.

Upečeš v tom cokoliv, ale to asi víš. Takže záleží, jak moc používáš troubu. Pokud moc ne, tak ani remoska tě asi moc nevytrhne. Zkusila bych si koupit nějakou levnější bazarovku a uvidíš, jestli využiješ. Nové jsou pěkně drahé mrchy. Já mám po babičce malou, ty nové se mi ani vzhledově moc nelíbí. Navíc tam mám okénko, takže vidím, jestli se mi ta věc propéká. Ty bez okének jsou pěkně na prd...

---
hroznetajne.pise.cz

21. 10. 2020 - 12:10

boudicca: Toho posledního roku školy je hrozná škoda. Pro mě byla škola taky hlavně o inspirujícím prostředí. Ačkoliv jsem online přednášky dost využívala (u nás ta možnost byla už před lety), pořád jsem chodila na semináře a konzultace, se spolužáky i vyučujícími jsme řešili spoustu mimoškolních věcí, chodili po exkurzích... Učivo člověk dožene, ale ty mezilidské interakce jen velmi špatně. A ano, souhlasím, že stagnující technika je zlo. Tak snad bude co nejdříve lépe. Hodně štěstí s diplomkou i pečením!

---
by-boudicca.blogspot.com

14. 11. 2020 - 10:50

hroznetajne: No přesně, online přednášku bych taky jistě ráda využila (u nás tohle nefrčelo, bohužel, uvidíme do budoucna), ale ne na všechno. Na všechno to prostě nejde...
Díky moc za koment a návštěvu, Boudi!

---
hroznetajne.pise.cz

27. 10. 2020 - 17:47

tlapka: Je mi líto všech studentů, prváků a letos-absolventů dvojnásob. Za takových okolností asi nikdo studovat nechce, a nejde jen o ztížení studijních podmínek. Těsně jak říkáš, ten studentský život (ač pro každého představuje něco trochu jiného), má svou atmosféru a ta se vynahradit nedá. Jako by vám ukradli Vánoce.
Ty chleby. Jako droga, viď?
Tetování jsem nikdy nechtěla a velké kérky se mi vyloženě nelíbí, ale s tvým přístupem sympatizuji. Malý symbol na skrytém místě s osobním významem... To je asi to, jak by tetování v mých očích mohlo vypadat.
Užívej si podzim, Juli, co to půjde. Určitě se najde i to pozi... veselejší.

---
tlapka.pise.cz

14. 11. 2020 - 10:52

hroznetajne: Haha, díky moc, Tlapko. Pozitivní se najde, ale to by si to člověk musel umět vychutnat. Holt jsme si nevybrali, jak to teď bude vypadat. Ale teď už je to nadějnější, že se pomalu začneme vracet do práce a do škol . A než se tam vrátíš ty, určitě už to bude šlapat zase normálně, jako za starých časů...

---
hroznetajne.pise.cz

15. 11. 2020 - 20:42

a.: Studovat v covidové době vám nezávidím... Vysokoškoláci jsou dost chytří a samostatní, aby to nějak dali, ale přesně jak tu padlo, má to svoje kouzlo, chodit na fakultu. Jinak ráda tě čtu, jsi sympatická slečna.

16. 11. 2020 - 09:40

hroznetajne: Jo, i VŠ studenti jsou občas pěkně nesamostatní . Třeba já mám problém s motivací. Když nechodím do stresujícího prostředí, které mě žene k práci, tak mám sama fakt problém se dokopat udělat něco, co mě fakt mega nebaví...
Děkuji za návštěvy a komentáře. Pokud máš také nějaký vlastní blog, sem s ním!
Pokud ne, nevadí, i tak jsi tu stále vítána .

---
hroznetajne.pise.cz

16. 11. 2020 - 19:20

a.: Zvládnout se to dá, i když to není pro každého, podobně jako práce na home office. Někomu to vyhovuje a někdo to nedává. Ale tak na VŠ už to máte lepší než děti v první třídě Jak jsem pochopila, jsi navíc budoucí paní učitelka, takže to určitě chápeš.